Onion skin tea, '양파차'
I watched the TV program 'Cheonginuseol' and one hundred doctors recommended ten kinds of food for health. The most impressive food was onion. It was ranked in second place. The onion is cheap and easy to buy in Korea. It is very effective in controlling blood pressure and blood sugar levels. Most of all, the onion skin contains a lot of health-beneficial elements compared to bare skin onions. People say that we should keep our health when we are healthy. After watching the program, I made onion skin tea instead of throwing it away. Making it is very easy. Put the washed onion skin into hot water and brew for about 20 minutes over a low heat. It is ok to drink it hot or cold. It is good because the tea has no taste and no smell of onion. How about a cup of onion skin tea? ////
‘천기누설’이라는 TV 프로그램을 시청했는데 100명의 의사들이 꼽은 BEST 10에 들어가는 몸에 좋은 음식들을 소개했어요. 그 중에서 인상 깊었던 음식이 양파였어요. 양파는 한국에서 값이 저렴하고 쉽게 구할 수 있는 야채예요. 양파는 혈압과 당을 조절하는데 탁월하다고 해요. 특히 양파껍질에 그런 좋은 성분이 더 많이 있대요. ‘건강은 건강할 때 지키라’는 말이 있어요. 그 방송을 들은 이후로 저는 양파껍질을 버리지 않고 양파껍질 차를 만들고 있어요. 만드는 방법은 아주 쉬워요. 끓는 물에 깨끗이 씻은 양파껍질을 넣고 약한 불에서 약 20분 정도 우려내세요. 뜨겁게 또는 차갑게, 취향대로 마시면 돼요. 양파 특유의 냄새랑 맛이 안 나서 괜찮아요. 양파껍질 차 한 잔 어때요?
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